Musicians without Borders

 

"Musicians without Borders is een internationale netwerkorganisatie die de kracht van muziek inzet om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen."

Bressers Reparatie zet in voor deze organisatie door oude houten blaasinstrumenten in te zamelen en op te knappen. Heeft u of uw muziekvereniging nog oude hobo's klarinetten of fluiten liggen waar u niets meer mee doet? Lever ze dan in bij Bressers Reparatie! 

Emmeke werkt samenmet Irma Kort (hoboiste Holland Symfonia en Nederlands Blazersensemble). Irma bezoekt de projecten en zorgt voor het vervoer. Er worden momenteel 3 projecten ondersteund:

 

-Muzicka Skola, een muziekopleiding voor kinderen en jong volwassenen in Banja Luka, Bosnië & Herzegovina.

-Het schoolorkest van de 51ste 'Elisaveta Bagriana' school in Sofia, Bulgarije. Dit project is een initiatief van 'Bez Granica'. 
-De Instrumentenuitleen in Kotel, Bulgarije. 
Dit is een instrumenten bibliotheek. De kinderen op de muziekschool kunnen op deze manier oefenen op geschikte instrumenten. 
-Music Room Sarajevo/ Bosnië en Herzegovina
Een plek waar kinderen muziekonderwijs krijgen in Sarajevo en even hun zorgen kunnen vergeten.
Musicians without Borders initieert projecten, ontwikkelt methodes en organiseert concerten en internationale conferenties op het gebied van verwerking en verzoening via de muziek. Sinds haar oprichting in 1999 heeft Musicians without Borders succesvolle projecten georganiseerd in Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Kosovo en het Midden-Oosten.

Kijk voor meer informatie op: www.musicianswithoutborders.org