top of page

Over Emmeke
 

Emmeke Bressers begon op haar achtste levensjaar op de hobo bij Henny van Dooren. Later studeerde zij op de conservatoria van Rotterdam bij Maarten Karres en Amsterdam bij Jan Spronk. Zij volgde lessen bij Ruth Visser die haar veel bijbracht over het snijden van hoborieten. En van J. van Nieuwkasteele leerde zij het onderhouden en repareren van houten blaasinstrumenten

Emmeke 2015 052_edited.jpg
_edited.jpg

Instrumentenfonds

Sinds 2011 werken Irma Kort en Emmeke Bressers voor dit goede doel. Irma zorgt voor de logistieke kant en bezoekt regelmatig projecten. Emmeke zamelt net als Irma instrumenten in en knapt ze op zodat ze weer goed speelbaar zijn.

Irma krijgt hierbij ook veel steun van haar werkgever het Nederlands Blazers Ensemble. Musicians without Borders is een organisatie die de kracht van muziek inzet voor verzoening en wederopbouw. Er zijn projecten in Afrika, West-Europa, de Balkan en het Midden-Oosten.

In de afgelopen jaren zijn er vele donaties geweest aan dit ‘liefdewerk’ dat Irma en Emmeke naast hun werkzaamheden doen. Omdat er met hele korte lijntjes gewerkt wordt kunnen wij u op de hoogte houden van de bestemming van uw donatie.

Resultaten:
- We helpen met gedoneerde hobo’s en hoboschool (Musicka Skola) in Banja Luka/ Bosnië & Herzegovina. Iedere student kan daardoor op een eigen hobo spelen. Voorheen moesten 4 studenten samen doen met 1 hobo.
- Er zijn instrumenten (klarinetten, fluiten) gegaan naar het school orkest van de 51ste ‘Elisaveta Bagriana’school in Sofia/ Bulgarije.
- Er zijn klarinetten en saxofoons opgeknapt voor de beroemde FilipKutev School/ Bulgarije, de eerste Europese beroepsopleiding (1967) voor (Bulgaarse) volkszang, dans en instrumenten.

Mocht u of uw muziekvereniging nog ongebruikte instrumenten hebben liggen… Ze zijn van harte welkom!

 

bottom of page